Kratkoročno kreditiranje projekata u okviru IPA programa EU

Bez autora
Apr 15 2011

Fond za razvoj AP Vojvodine raspisao je konkurs za kratkoročno kreditiranje predfinansiranja realizacije projekata u okviru instrumenata predpristupne pomoći Evropske unije - IPA. Cilj dodele sredstava je obezbeđenje finansijske podrške radi povećanja efikasnosti realizacije projekata odobrenih u okviru IPA programa Evropske unije kod kojih se finansiranje realizacije projekata sprovodi uz primenu predfinansiranja. Po ovom konkursu zahteve mogu podneti jedinice lokalne samouprave, odnosno gradovi i opštine, javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, nevladine organizacije, udruženja građana, kao i institucije osnovane od strane Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, svi sa teritorije AP Vojvodine i koji su zaključili ugovore o realizaciji projekata po IPA programu i započeli njihovu implementaciju.

Kratkoročno kreditiranje predfinansiranja realizacije projekata u okviru IPA programa EUFond za razvoj AP Vojvodine raspisao je konkurs za kratkoročno kreditiranje predfinansiranja realizacije projekata u okviru instrumenata predpristupne pomoći Evropske unije - IPA.

Cilj dodele sredstava je obezbeđenje finansijske podrške radi povećanja efikasnosti realizacije projekata odobrenih u okviru IPA programa Evropske unije kod kojih se finansiranje realizacije projekata sprovodi uz primenu predfinansiranja.

Po ovom konkursu zahteve mogu podneti jedinice lokalne samouprave, odnosno gradovi i opštine, javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, nevladine organizacije, udruženja građana, kao i institucije osnovane od strane Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, svi sa teritorije AP Vojvodine i koji su zaključili ugovore o realizaciji projekata po IPA programu i započeli njihovu implementaciju.

Uslovi kreditiranja:

  • mogući odobreni iznos kredita je do 15 posto ukupnog budžeta projekta;
  • rok vraćanja kredita je do 12 meseci;
  • primena valutne klauzule;
  • kamatna stopa iznosi tri posto na godišnjem nivou;
  • instrument obezbeđenja kredita: tri blanko solo/sopstvene menice u korist Fonda sa meničnim ovlašćenjem.

Odobreni iznos kredita u odnosu na podneti zahtev zavisiće od raspoloživih sredstava Fonda za finansiranje po ovom konkursu.

Konkurs je otvoren do iskorišćenja planiranih sredstava.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik